Varför digitalisera ekonomin?

Kan vi hjälpa dig?

Användbara guider

Kommande evenemang

Torsdag 16 Maj
Webbinarium:
Starta eget företag

4 minutes

Har du någon gång känt dig låst på grund av ditt företag och önskat dig mer frihet?

Kanske är det just digital bokföring som kan vara lösningen på det! Digitaliseringen går verkligen framåt i rasande takt. Hänger du med i svängarna? Du kan behöva lite goda argument till att släppa pärmar och papper först.

Livet idag ger många möjligheter att kunna resa och se nya platser och det är något många tar vara på. Med en digitaliserad bokföring skulle du kunna ligga på en strand i Thailand eller vara på en Finlandskryssning, och ändå ha möjlighet att se hur går det för ditt företag. Har dina kunder betalat sina fakturor i tid? Hur många leverantörsfakturor behöver du betala nästa vecka? Du kan när som helst och var som helst ha koll på dina siffror. Det enda du behöver göra är att koppla upp dig.

Många upplever att högen av papper kan växa på skrivbordet och till slut kännas överväldigande att ta tag i. Det resulterar i en eftersläpning när det kommer till företagets ekonomiska situation. Så vad kan du göra?

Digitalisera

Digital bokföring innebär att man flyttar och gör om analogt material som papper och kvitton och gör dem tillgängliga digitalt. Enkelt och strukturerat. Du har alla underlag på samma ställe online. Det minskar risken för förseningar och gör det lättare att hålla deadlines. Du får enkelt en överblick över ditt bolags ekonomi och lönsamhet. Men det kan kännas skrämmande med att lära sig något nytt. Har du dessutom anställt egen personal som skött din ekonomi så kan klivet över till det digitala kännas stort. Därför är det så viktigt att du får prata med någon som kan förklara dessa bitar på ett enkelt och pedagogiskt sätt.

Under en tid av pandemi så har många valt att se över sitt företag. Det kanske är dags för den ekonomiansvarige att får en ny roll i företaget. Det finns smartare sätt att jobba på och det finns nya lösningar som underlättar företagandet.

Ett smart sätt är att bli digital. Entreprenörskap handlar om vad blir bäst för företaget och våga utmana sina nuvarande lösningar. Inget är statiskt, förändring är nyttigt. Digitalisering är framtiden, är du redo att hoppa på tåget? Du behöver inte vara ett proffs på datorer. Det är enklare än du tror.

Fördelarna är många:

  • Tjäna pengar. Du kan lägga mer fokus på företagets verkliga syfte: att tjäna pengar på det du är bäst på.
  • Större frihet och full kontroll. Du kan när som helst och var som helst ha koll på dina siffror.
  • Enkelt och strukturerat. Du har alla underlag på samma ställe online. Du slipper högar av papper och massa pärmar. Allt du behöver göra är att koppla upp dig.
  • Minskar risken för förseningar. Med digital bokföring är det lättare att hålla deadlines.
  • Miljövänligt – alla underlag hålls digitalt, vilket bidrar till mindre papper och färre resor.

Kvittohantering och reseräkningar

Blir det mycket kvittohantering och utlägg på ditt företag? Då finns det flera sätt att underlätta kvittohanteringen.

Om du eller dina anställda gör inköp kan ni enkelt och smidigt fota kvitton direkt i mobilen i en anpassad app. Uppgifterna sparas och när den ansvarige attesterar blir det överfört till redovisning och lönekörning. Milersättning och traktamenten skapas och bokförs digitalt.

Leverantörsfakturor

Hur mycket tid lägger ditt företag på att hantera leverantörsfakturor? Vi tar emot dina leverantörsfakturor som E-faktura eller som PDF. Det enda du behöver göra är att attestera digitalt. Vi ser till att de blir betalda i tid och bokför betalningen. Snabbt och smidigt!

Kundfakturor

Det enda du behöver göra är att lägga in dina kundfakturor digitalt, sedan ansvarar vi för att skicka ut dem som e-faktura eller maila som PDF. Vi håller koll på att fakturorna blir betalda och bokför inbetalningen. Vi skickar även ut påminnelser och inkassokrav om det skulle krävas.

Moms

Vi utför momsberäkning och lämnar in momsdeklaration till Skatteverket.

Avstämning

Varje månad har vi en avstämning med dig där vi går igenom rapporter som visar hur det går för ditt företag. Vi har ditt företags bästa för ögonen och bjuder på råd som hjälper dig att utvecklas.

Ett klientspecifikt fastpris

Hos oss får du ett fast pris på hela er ekonomiadministration, så du vet vad kostar från början. Om du inte jobbar digitalt så hjälper vi dig med den processen, det möjliggör att du har tillgång till din bokföring online. Du får en grundlig genomgång hur du lägger in dina uppgifter under uppstarten och hur du kan se över din ekonomi på ett enkelt och överskådligt sätt. Med oss som din redovisningsbyrå så har ditt företag en stark, konkurrensledande ekonomiavdelning.

I det fasta priset ingår: Löpande bokföring, redovisning, momsdeklarationer, kundreskontra, fakturering och påminnelser. Leverantörsreskontra och betalningsservice, fastighetsredovisning, skattedeklaration, resultatrapportering, periodbokslut. Behöver du hjälp att komma igång? Kontakta oss!

Tomas Friman
Tomas Friman
Sales Manager

Programvara och bokföring för mindre verksamheter

Ekonomilösning med möjlighet till rådgivning från experter

Kontakta oss

Ring till oss

010 – 583 73 00

Skriv till oss

Hitta till oss

Våra kontor

Träffa en av våra säljare

Boka ett möte