Några ord på vägen till dig som driver en restaurang

Kan vi hjälpa dig?

Användbara guider

Kommande evenemang

Torsdag 16 Maj
Webbinarium:
Starta eget företag

4 minutes

Driver du en restaurang? Det är verkligen en dröm som många har. Det är en dröm som även för med sig en del utmaningar och många gånger handlar det om att få verksamheten att gå runt och bli lönsam. Framförallt det tar väldigt mycket tid och energi. Att driva en restaurang är därför ofta mer än ett heltidsjobb.

Vi vet vilka utmaningar du som restaurangägare möter och därför har vi lagt stor vikt på att hitta smarta lösningar för att underlätta din vardag. Främst handlar det om vikten av att ha en samarbetspartner där du kan få stöttning och rådgivning under resans gång. Vi förstår att ditt fokus är att laga underbar mat och leverera fantastisk service, låt oss hjälpa dig att få mer tid över till det. På Talenom har vi upptäckt att det är tre saker en entreprenör behöver: Professionalism, kundservice och effektivisering.

Professionalism

Professionalism innebär att vi, förutom bokföringen, fakturering, löne- och ekonomihantering, måste förstå din bransch så att våra ekonomiska rapporter kan vara till nytta för dig. Våra konsulter vet hur restauranger fungerar, var utmaningarna finns och vad som händer om man brottas med förluster. Dessutom hjälper vi dig att förstå dina ekonomiska förutsättningar och ger tydliga råd för att hjälpa dig att lyckas ännu bättre.

Vi vet att det redan finns en hel del lagar, regler och tillstånd man måste följa när man driver en restaurang och fler har tillkommit under det senaste året. Har du haft svårt att hänga med i detaljerna kring korttidsarbete tex? Det är du knappast ensam om! Det finns många exempel på svängningar och tvära kast som påverkat hur företagare ska hantera lönerna för sina anställda. Talenoms löneservice hjälper dig med det här. Vi hanterar löner för många företag som infört korttidsarbete. Våra branschkunniga lönekonsulter har koll på regler och lagar åt dig.

Har du skatteplanerat? Att ha en genomtänkt och effektiv skatteplanering är väldigt viktigt för din restaurang och det kan spara mycket pengar. För att kunna ha en långsiktig skatteplanering så behöver man bland annat veta vilka regler som gäller. Det har vi koll på. Med våra skattetjänster och vår erfarenhet får du ett helhetsgrepp om din skattesituation och kan fatta rätt beslut.

Kundservice

Kundservice innebär att vi är tillgängliga och jobbar proaktivt. Vi tror på att ha en tät dialog för att skapa trygghet och hjälpa våra kunder på ett väldigt bra sätt. Utöver regelbundna fastställda tillfällen har du som kund hos oss givetvis möjligheten att ringa eller mejla just dina kontaktpersoner när det behovet finns. Du ska under kontorstid alltid kunna komma i kontakt med någon som kan hjälpa dig vidare. Hos Talenom ska du alltid känna dig välkommen och sedd. Och vi har en personlig relation med våra kunder och bjuder in till vår gemenskap.

Du har alltid hög prioritet, vi återkopplar snabbt och arbetar gärna förebyggande.

Effektivisering

Effektivisering innebär att redovisningen inte ska uppfattas som något administrativt ansträngande arbete utan vi vill förenkla för dig. Hur då? Minska pappersarbetet genom digitalisering och automatisering! Ett smidigt och sömlöst kassasystem som bokförs automatiskt när du stänger för dagen. Du slipper tidskrävande dubbelarbete samtidigt som du har full koll på din restaurangs ekonomi. Du har alla underlag på samma ställe online och kan när som helst och var som helst ha koll på dina siffror. Du kan lägga mer fokus på restaurangens verkliga syfte: att laga god mat!

Vår webbtjänst för digital bokföring är mycket användarvänlig och lätt att förstå. Oavsett om du är van att jobba digitalt eller inte med din redovisning, så vill vi hjälpa dig att upptäcka fördelarna med digital bokföring och utveckla ditt företagande. Kort sagt så är digital bokföring ett sätt att effektivisera din verksamhet och därmed bli mer konkurrenskraftig. Något som blir alltmer nödvändigt i dagens digitaliserade samhälle. Det har kanske skulle bli en stor förändring för dig. Ingen fara! Då hjälper vi dig på ett enkelt och tydligt sätt att komma i gång med det och ger dig den support som du behöver.

Talenom är en omtänksam redovisningsbyrå. Vi vill vara en del av ditt företagande. Att hjälpa din restaurang är vårt största nöje. Att tillaga en god och lönsam måltid är en riktig konst, det är din styrka. Vi kan inte hjälpa dig med det, däremot får du av oss en god överblick av din verksamhet, vi kan ge dig råd om personalplanering och stödjer dig aktivt i din lönehantering. Vi tillbringar vår tid med att tänka på dig för att du ska lyckas ännu bättre.

Du erbjuds ett klientspecifikt fastpris för just din restaurang. Vi inser att för restauranger måste de ekonomiska processerna verkligen vara kostnadseffektiva, så oavsett om du haft din restaurang i många år eller funderar på att starta en ny, beställ din kostnadsfria kartläggning av din ekonomi idag.

Tomas Friman
Tomas Friman
Sales Manager

Programvara och bokföring för mindre verksamheter

Ekonomilösning med möjlighet till rådgivning från experter

Kontakta oss

Ring till oss

010 – 583 73 00

Skriv till oss

Hitta till oss

Våra kontor

Träffa en av våra säljare

Boka ett möte